Qrios foto-uitstap naar de Hoëgne op zondag 13/10…

Op zondag 13 oktober gaan we met de woensdagklassen foto’s maken langs de Hoëgne, een prachtig “riviertje” in de Hoge Venen.

De wandeling is ongeveer 10 km lang. We doen daar maar een stukje van, de bedoeling is toch vooral om foto’s te maken met lange sluitertijden van de herfst.
We komen samen aan de “Pont de Belleheide” op de parking aan het begin van de Hoëgne wandeling.
Zie routebeschrijving hieronder.
We verzamelen daar om 10u30.
Vanuit Sint-Truiden is het ongeveer een uur rijden.
Mensen die willen carpoolen spreken dit onderling af.

Je kan een picknick voorzien, er is ook een cafeetje maar ik weet niet of dit open is.
De wandeling is geen probleem voor wie goed te been en fit is, maar hou toch rekening met de volgende factoren: het hele traject gebeurt op onverharde wegen in het bos. Op sommige plaatsen zijn houten knuppelpaden en brugjes aangelegd, deze kunnen bij vochtig weer toch wel glad zijn.

Gezien het terrein doet men er verstandig aan zich op de situatie te kleden en om goed stapschoeisel te dragen.

Ieder brengt van fotografisch materiaal mee wat hij/zij wil natuurlijk, maar een statief is toch wel een “must”.
Verder is een groothoek aan te raden, maar een tele zoals een 70-200 kan ook heel handig zijn om plekjes te isoleren waar je bv niet zo goed bij kan. Een polarisatiefilter kan zijn nut hebben en een grijsfilter dient om het water in “melk” te veranderen.

Nu nog hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn…

Routebeschrijving:

In de GPS: Roquez, 4845 Jalhay

Routebeschrijving naar Pont de Belleheide: op de A27/E42 neem afrit 9.
Aan het einde van de afrit draai je links, de brug over de autoweg over. Je bent dan op de N640. Hier neem je de 3de straat links.
Volgens mij staat er een plaatje naar “Belleheide”.
Deze straat is zo’n 700 meter voorbij de brug op de N640 schuin links. Je rijdt deze straat helemaal af tot het einde, dan sta je voor de Hoëgne.
Je moet dan met de wagen door het (ondiep) riviertje, de parking is net aan de andere kant. Mocht het toch zo zijn dat het water te hoog is de wagen voor het riviertje aan de kant parkeren en dan het voetgangersbrugje oversteken. Op de parking is onze plaats van samenkomst.